Održan turnir Dijagonale – NLB Montenegrobanka – SIGURAN POTEZ 2!

Pobjednik turnira JOVAN MILOVIC

Centar za razvoj šaha”Dijagonale” pod pokroviteljstvom  NLB Montenegrobanke a u saradnji sa Narodnom bibliotekom ,,Radosav Ljumovic” organizovao je u subotu 27.12.2014. godine po drugi put za redom Otvoreni brzopotezni turnir u šahu.

Turnir je ustanovljen prošle godine u isto vrijeme a njegov pobjednik je bio velemajstor Nikola Djukic koji nije mogao igrati zbog nastupa na turniru u Zenici.

Šahiste je na otvaranju pozdravila Radmila Miloševic, direktorica Centra za razvoj šaha ,, Dijagonale”, a pocetni potez na turniru povukao je Edin Ceranic, direktor Sektora poslovanja sa gradjanima u NLB banci.

Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 42 igraca.
Nagradni fond turnira bio je 500 eura i raspodijeljen je na deset nagrada a organizator je uprilicio i koktel za ucesnike turnira.

Nakon 11 odigranih kola po tempu od 5 minuta zasluženo je pobijedio Jovan Milovic (rtg. 2327) sa 9,5 poena. Odlicnu igru pružio je i mladi Veljko Šcekic (rtg.2302) zauzevši drugo mjesto sa 9 poena. Pomalo neocekivano naš ponajbolji brzopotezni igrac internacionalni majstor Blažo Kalezic (rtg.2614) zuzeo je tek šesto mjesto.

Poredak deset nagradjenih šahista:
1.    JOVAN MILOVIC  9,5 poena
2.    VELJKO ŠCEKIC  9 poena
3.    VELJKO DRAGANIC  8,5 poena
4.    MILOŠ VLATKOVIC   8 poena
5.    VM  NEBOJŠA NIKCEVIC  8 poena
6.    IM  BLAŽO KALEZIC  7 poena
7.    BOŽIDAR KISIC  7 poena
8.    IM  BOGDAN PODLESNIK  6,5 poena
9.    DRAGUTIN DURUTOVIC  6,5 poena
10.   ŽELJKO ROVCANIN 6,5 poena

 

tabela sa rezultatima u pdf formatu:

<kliknite ovdje>