Simultanka VM Nebojše Nikcevica sa piscima i novinarima na sajmu knjiga

U okviru Šestog medjunarodnog podgorickog sajma knjiga, Centar za razvoj šaha ,,Dijagonale” i Izdavacka kuca Nova iz Podgorice organizovali su šahovsku simultanku koju je sa piscima i novinarima odigrao šahovski velemajstor Nebojša Nikcevic koji je i sam autor nekoliko sjajnih knjiga poezije.

Protivnici Nikcevica, pored ostalih, bili su : prof. Veljko Radovic, dekan fakulteta umjetnosti, dr Blagota Mitric, clan DAN-u, Zuvdija Hodzic, pisac, publicista clan DANU-u, Ilija Kapicic, prevodilac i poznavalac djela K.G Junga, Radomir Uljarevic, pjesnik i direktor IP Oktoih, Milan Peric, poznati pop-rok tekstopisac, Samir Rastoder, novinar i direktor programa TV Atlas, Milan Vujovic, novinar i pisac, Slaven Živkovic, novinar Radija Crne Gore…

Milan Vujovic, pisac i novinar radio Bara (inace majstorski kandidat u šahu) jedini je uspio da remizira u igri sa velemajstorom, dok su ostali uprkos dobroj i zanimljivoj igri, ipak izgubili.

Organizatori su svim ucesnicima poklonili hit – knjigu ,,Privatna galerija” podgorickog pisca i novinara Balše Brkovica (i sam ljubitelj i poštovalac šaha!) i knjigu poezije ,,Disanje” velemajstora Nikcevica.

Ovu lijepu i zanimljivu manifestaciju otvorila je Radmila Milosevic, direktorica Centra za razvoj šaha ,, Dijagonale” a nekoliko pjesama velemajstora Nikcevica procitala je Irena Šcepanovic, portparolka Sajma.