Prvi crnogorski Senior Fest

Penzioneri igrali šah, plesali i družili se sa mladima

Prvi crnogorski Senior Fest – nekad i sad Podgorica 2018. poceo je jutros (30.jun 2018.) u 11,00h na brdu Gorica, i trajao je do 20.00 casova. Penzioneri su pjevali, plesali, igrali sah sa juniorima i podsjetili se igara koje su nekada igrali – nabacivanje koturova, pikado, povlacenje konopca. Fest je pjesmom otvorio Rizo Koljenovic, ucesnik show programa “Nikad nije kasno”, a na plesnom podijumu se ubrzo nasao veliki broj seniora koji su, uz podrsku Plesne skole Buena Vista, zaigrali.

Seniori su iskoristili besplatne karte za avanturisticki park Gorica i uspješno osvojili “plavu stazu”.

Mali sahisti iz Centra za razvoj saha Dijagonale, odigrali su revijalni šahovski turnir sa seniorima, a predsjednica Dijagonala, Radmila Milosevic, rekla je da je raduje druženje izmedju seniora i djece kroz šahovsku igru.

Studenti medicine su seniorima mjerili pritisak, a Udruženje Pcelica je organizovalo igre za druženje djece i seniora

– Cilj Senior Festa je, prije svega, da podstakne socijalnu inkluziju seniora kroz medjugeneracijsko druženje sa djecom i mladima, ali i da cjelokupnom društvu skrenemo pažnja na  naše najstarije sugradjane. Oni su zaslužni za sve sto mi danas imamo i jesmo, i želimo svima da porucimo da, ukoliko to vec ne cine, svakoga dana poklone jedan zagrljaj ili makar telefonski poziv svojim roditeljima, bakama i dekama – porucili su organizatori i dodali da ce Senior Fest prerasti u tradiciju, te da ce sledece godine biti znacajno bogatiji i sadržajniji.

To je porucio i potpredsjednik Udruženja penzionera Podgorice, Ivan Mandic i zahvalio organizatorima.

Generalni pokrovitelj ovogodisnjeg Senior Festa NLB Banka a.d. Podgorica, obezbijedila je poklon vaucere za korisnike njihovog Viber servisa u iznosu od 50 eura, a Idea je za ucesnike i korisnike njihove Senior kartice obezbijedila poklon pakete i osvježenje.

Organizator Senior Festa je nevladino udruženje “Montenegro Education”, u okviru projekta Senior Net, u okviru kojeg vec radi prvi crnogorski portal za seniore penzioneri.me, a Fest su podržali i Kreativna agencija “Dobar Glas”, KIC Budo Tomovic i Caffe Copy Gemelli.