Izvještaj o radu Redovne i Izborne skupštine ŠK “Dijagonale”

1. Šahovski klub Dijagonale je u subotu 19. avgusta 2017. godine u klupskim prostorijama održao Redovnu a potom i Izbornu skupštinu. Redovna skupština je zasijedala u punom sastavu: Radmila Milošević, Blažo Kalezić, Bojan Kalezić, Milko Tošić, Nebojša Knežević, Boris Babović, Velimir Jeknić.

2. Predsjednica kluba Radmila Milošević podnijela je izvještaje o radu i finansijskom poslovanju kluba za 2016. godinu. U izvještaju je navedeno da je klub standardni prvoligaš i da se u 2015. i 2016. takmičarskoj godini uz malo sportske sreće mogao plasirati u Premijer ligu – premda to nije imperativ… Navedeno je da šahovska škola radi kontinuirano i uspješno vec 12 godina i da su polaznici Škole u 2016. godini osvojili 6 medalja na prvenstvu države za mlade, što predstavlja uspjeh s obzirom da je došlo do smjene generacija…
Klub je u analiziranoj godini organizovao i nekoliko jakih turnira za mlade i odrasle šahiste pa je uprkos nedostatku novca ostao prepoznatljiv kao ozbiljan organizator šahovskih priredbi. Klub vec godinama ima svoj sajt koji je u 2016. godini redizajniran i redovno se ažurira.
U 2016-oj godini Uprava za sport nije opredijelila ni cent za ŠK Dijagonale pa su predsjednici kluba igrači pripomogli ućešće u Prvoj crnogorskoj ligi.
U izvjestaju je naglašeno je da klub uredno izvršava sve svoje administrativne i finansijske obaveze: preregistrovan je kod tadašnje Uprave za sport po aktuelnom Zakonu o sportu jos 2012. godine a od svog osnivanja klub angažuje knjigovodstvenu agenciju koja vodi knjigovodstvo i izradjuje Završni račun koji se svake godine predaje Poreskoj upravi. Mninistarstvu sporta se predaje Izvještaj o utrošku sredstava kada je klub podržan na njihovom konkursu za raspodjelu sredstava sporstkim organizacijama. Klub od nastanka ispunjava sve svoje finansijske obaveze prema Šahovskom savezu Crne Gore (taksa za registraciju kluba, taksa za učešće u Prvoj CG ligi, rejting takse za igrače ).
Konstatovano je da klub nema nikakvih dugovanja i da uspješno radi uprkos neadekvatnom odnosu odredjenih sportsko-šahovskih struktura i tome da klub godinama zakupljuje prostor što finansijski opterećuje njegovo funkcionisanje.

Izvještaji su jednoglasno prihvaćeni.

3. Skupština je nakon konstruktivne rasprave usvojila amandman na član 16 Statuta kluba koji je predložila predsjednica Radmila Milošević, koji glasi: ’’Skupštinu kluba pored osnivača čine i prvotimci kluba za tu takmičarsku sezonu – ukupno 13 članova’’.

4. Skupština je usvojila i Odluku o stručnom kadru za rad u šahovskoj školi ’’Dijagonale’’.

5. Skupština je zakazala Izbornu skupštinu kluba koja je održana istog dana.

IZBORNA SKUPŠTINA

Tijela i organi ‘’ŠK Dijagonale’’ konstituisani na Izbornoj skupštini kluba održanoj 19.08.2017. godine

PREDSJEDNIK KLUBA i SKUPŠTINE – Radmila Milošević

POTPREDSJEDNIK KLUBA – Nikola Kovačević

POTPREDSJEDNIK SKUPŠTINE – Radovan Perković

SKUPŠTINA KLUBA ( ukupno 13 članova )
Radmila Miloševič, Blažo Kalezić, Bojan Kalezić, Nebojša Knežević, Milko Tošić, Boris Babović, Velimir Jeknić , Dragan Bulatović, Goran Petrušić, Sergej Avedisović, Aleksandar Grgurović, Danilo Tošić, Slaven Minić

IZVRŠNI ODBOR SKUPŠTINE / 5 članova /
Dragan Bulatović (predsjednik), Miljan Gudelj, Radmila Milošević, Jasmina Redzepagić, Peter Drašler

NADZORNI ODBOR
Babović Boris (predsjednik), Avedisović Sergej, Kalezic Bojan

DISCIPLINSKA KOMISIJA
Mitrić Nebojša (predsjednik), Bulatovic Dragan, Vešović Nebojša

STATUTARNA KOMISIJA
Knežević Nebojša (predsjednik), Aleksandar Grgurović, Petrušić Goran

Delegat ŠK Dijagonale u Skupštini ŠSCG
Stanko Radulović