Završena 17. Liga osnovnih škola Podgorice u šahu

Nakon velike borbe gdje se za svaki poen nadmetalo 11 podgoričkih škola na kraju je sasvim zasluženo slavila  OŠ “21. MAJ” !  Druga je bila odlična ekipa OŠ “MILORAD MUSA BURZAN” sa 17 poena koliko je imala i škola domaćin ovogodišnje lige “SUTJESKA” ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijumima.

Pored ove tri škole dobre ekipe imale su i škole “Maksim Gorki” i “Štampar Makarije” pa je borba za vrh bila vrlo  uzbudljiva i neizvjesna s obzirom da su i ostale ekipe imale solidne pojedince u svojim sastavima.

Najbolji takmičari po tablama bili su:

I tabla –  NIKŠA DRAGIĆEVIĆ sa 9 poena iz 9 odigranih partija (OŠ “Maksim Gorki”)

II tabla –  ANDRIJA KOPRIVICA  9 poena  (OŠ “21. Maj”)

III tabla – ALEKSA  RADULOVIĆ  8 poena (OŠ “21. Maj”)

IV tabla – MATIJA POPOVIĆ   9 poena (OŠ “21. Maj”)

Rezerve – BALŠA DONDIĆ (OŠ “Radojica Perović”) i KOČA RADOVIĆ (OŠ “Maksim Gorki”) sa po 4 poena.


Treba istaći svesrdnu pomoć u organizaciji ovogodišnje lige koju je pružila škola domaćin “SUTJESKA” i veliko razumijevanje direktora skole dr Peđe Jovovića kao i nastavnika koji vodi šahovsku sekciju u školi mr Željka Đuričkovića. Ligu je pomogao i ŠSCG.

Nagrade najboljima biće uručene na zajedničkom proglašenju koje Sekretarijat organizuje za sve sportove. Inače, organizatori ovog za Podgoricu važnog takmičenja već 17 godina su Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice i šahovski klub Dijagonale.

Kroz ligu osnovnih škola Podgorice stasavala je i sada igra plejada državnih prvaka!                           

Prisjetimo se samo nekih : Nemanja Vukčević, Uroš Rašović, Jovan Jovančević, Danilo Tošić, Lazar Lukić, Slaven Minić, Dario Alivodić, Andrej Šuković, Marko Vučković, Mateja Popović, Jana Katnić, Selena Zindović, Milena Mosurović, Nikša Dragićević, Luka Drasler, Ilija Milović, Sofija Milović, Đorđe Žižić, Miloš Svrkota, itd…