USPJEŠAN  NASTUP  DIJAGONALA NA 28. KADETSKOM  PRVENSTVU  ZA  MLADE

Na 28. Kadetskom prvenstvu Crne Gore odigranom na Cetinju od 16. do 20. juna nastupilo je 38 takmičara iz šahovske škole i kluba Dijagonale od 5 do 18 godina. Pored ubjedljivo najvećeg broja učesnika Dijagonale su uz Budućnost i klub sa najviše osvojenih medalja.

U konkurenciji dječaka do 8 godina briljirao je dvostruki pionirski prvak Crne Gore KOČA RADOVIĆ pobijedivši sve svoje protivnike (9/9) uključujući i prošlogodišnjeg prvaka Jovana Obradovića koji je zauzeo drugo mjesto. Treći u ovoj grupi je bio JANKO MARKOVIĆ – takodje iz Dijagonala kao i četvrti Zejn Agić koji se sa samo 5 godina našao na diobi trećeg mjesta sa istim brojem poena ali slabijim dodatnim kriterijumima.

U konkurenciji djevojčica do 10 godina obično pa i na ovom takmičenju dominiraju takmičarke Dijagonala. Ovog puta, prva je bila DUŠICA PETRUŠIĆ sa 7,5 poena a druga pionirska prvakinja države NAĐA ZLOKOVIĆ sa 6,5. Treće mjesto je zauzela Dorfman Yelyzaveta iz Barske Rumije sa 6 poena       (takmičarke Dijagonala Jana Mrdak i Dorotea Andrijašević koje se takodje često nađu među nagrađenima ovog puta su zauzele četvrto i peto mjesto).

U konkurenciji dječaka do 10 godina IGOR PETROVIĆ  se našao na trećem mjestu sa istim brojem poena kao drugoplasirani višestruki prvak države Vuk Đurović (6,5 poena) ali sa slabijim buholc koeficijentom.

U konkurenciji djevojčica do 14 godina takmičarka Dijagonala TEODORA VUKČEVIĆ zauzela je drugo mjesto nastavljajući niz uspješnih nastupa na svim važnim takmičenjima.

U najjačoj konkurenciji djevojčica do 18 godina višestruka pionirska i kadetska šampionka i vicešampionka JANA KATNIĆ se našla na diobi drugog mjesta ali zvanično treća sa istim brojem poena kao drugoplasirana Tara Ivanović.

Sedam osvojenih medalja uz nekoliko takmičara na diobi trećeg mjesta koje su nijanse dijelile od osvajanja nekog od prvih mjesta (ZEJN AGIĆ, LAV KLJAJIĆ, LUKA DRAŠLER…) čini nastup Dijagonala na ovom državnom prvenstvu vrlo uspješnim.