Šahovski meč izmedju pisaca i novinara na V podgorickom medjunarodnom sajmu knjiga

Ekipa novinara pobijedila sa 7 : 5 u šahovskom mecu
PISCI – NOVINARI odigranom na 6 table

U okviru Petog podgorickog medjunarodnog sajma knjiga Centar ,, Dijagonale” je organizovao šahovski mec izmedju pisaca (pjesnika) i novinara.

Igralo se na na 6 tabli po tempu od 15 minuta po igracu – dvokružno.

Prvu ”rundu” meca dobili su novinari sa 51/2  /  ½  a pisci drugu sa 41/2 / 11/2 .

Ukupni rezultat meca je 7 : 5 za ekipu novinara koji su u svojim redovima imali jednog FIDE majstora i dva majstorska kandidata!

Sudija takmicenja bio je Igor Vujacic, FIDE sudija.

Za ekipu novinara nastupli su: direktor radio Tivta Dragan Popadic (FIDE majstor u šahu i selektor muške šahovske reprezentacije Crne Gore), direktor radio Danilovgrada Brano Kadic (majstorski kandidat u šahu), sportski novinar lista ,,Dan” Zoran Nikolic (majstorski kandidat u šahu), Nebojša Šofranac, poznati sportski komentator televizije IN, Momcilo Stojanovic (zamj. dir. Agencije za radio- difuziju) i dugogodišnji novinar ”Pobjede” Jovan Dujovic.

Za ekipu pisaca (pjesnika) igrali su: Maksim Lutovac (nacionalni majstor u šahu), Milan Vujovic (majstorski kandidat u šahu), Veljko Radovic ( prva šahovska kategorija), Andrija Radulovic (prva šahovska kategorija), dr Blagota Mitric (prva šahovska kategorija) i Ilija Kapicic.

Takmicenje su otvorile Jelena Krsmanovic, umjet. dir. Sajma i Radmila Miloševic, dir.CZRŠ ,,Dijagonale”. Organizatori su obezbijedili pehar za pobjednicku ekipu kao i reprezentativne knjige za sve ucesnike meca koje daruju izdavacko preduzece  Nova knjiga i Gradska knjižara koji su organizatori Sajma knjiga, uz pokroviteljstvo Vlade Crne Gore, Ministarstva kulture i Glavnog grada Podgorica.

Takmicenje je izazvalo pažnju posjetilaca Sajma, medija, ljudi iz kulturnog života ali i brojnih šahista,  medju kojima i velemajstora Draška i Djukica, inter majstora Pajkovica i Kalezica, majstora Dabetica…

Podgorica,                                                                                            
12. Jun, 2010. god.