Šahovska škola”Dijagonale”nastavlja sa radom u novim prostorijama

Šahovska škola ,,Dijagonale” nastavlja sa radom pocetkom septembra za ranije polaznike, dok upis novih traje tokom cijelog septembra.Nove prostorije kluba i škole nalaze se ulici Ivana Crnojevica 49  (centar Podgorice, druga zgrada iza vrtica Buba mara, kod škole ,,Savo Pejanovic’’).

Svi zainteresovani mogu pozvati na telefon  069/ 490-279  ili pisati na dijagonale@t-com.me i upisati se u šahovsku školu tokom septembra mjeseca.
,,Dijagonale” pozivaju mlade ljude svih uzrasta da upoznaju ljepotu ,,igre nad igrama” i tako razviju druželjublje, kreativnost, takmicarski duh, fer plej i korektnost,  pažnju i koncentraciju, volju i upornost, radne navike i (samo)disciplinu, dobro pamcenje i logicko rasudjivanje, samostalnost, licnu odgovornost i niz drugih osobina od izuzetne važnosti za razvoj mladog covjeka.

U proteklih deset godina NVO Centar za razvoj šaha ,,Dijagonale’’ postao je prepoznatljiv po brojnim manifestacijama, takmicenjima i zanimljivim projektima a šahovski klub ,,Dijagonale’’ nezaobilazan šahovski faktor. Ženska ekipa godinama je osvajala neku od medalja u Ženskoj premijer ligi, muški tim se prošle godine plasirao u Prvu crnogorsku ligu a naša šahovska škola izrasla je u jednu od najboljih u zemlji.

Podgorica, 25.08.2013.