Polaznici šahovske škole Dijagonale još jednom uspješno nastupili na Prvenstvu Crne Gore za mlade šahiste

Na 23. Prvenstvu mladih šahista u organizaciji Šahovskog saveza CG,  koji se konačno dosjetio da bi ono nakon više decenija  moglo biti organizovano i u Podgorici , učestvovalo je 33-oje polaznika šahovske škole Dijagonale!

Naši mladi šahisti osvojili su 6 medalja a nekoliko  njih je zauzelo četvrto mjesto u svojoj konkurenciji i bilo blizu osvajanju medalje.
Prvo mjesto i zlatnu medalju u grupi djevojčica do 8 godina starosti osvojila je  DORA  DRAŠLER, pobijedivši  sve svoje protivnice, dok je u istoj grupi  NEDA DRAGIŠIĆ  osvojila treće mjesto i bronzanu medalju.

U grupi djevojčica do 10 godina naša MILENA MOSUROVIĆ  je bila vodeća takmičarka do poslednjeg kola kada je zbog takmičarskog neiskustva i treme izgubila partiju koju je u više navrata mogla lagano riješiti u svoju korist i trijumfovati na svom prvom turniru u konkurenciji nekoliko prvakinja države. No, i osvajanje treceg mjesta i bronzane medalje je odličan uspjeh!

U konkurenciji dječaka do 10 godina srebrna i bronzana medalja su pripale našim takmičarima LUKI DRAŠLERU  i BALŠI  MILUNOVIĆU  koji  vec  nekoliko godina u nizu osvajaju medalje na državnim takmičenjima.

U  konkurenciji  dječaka do 18 godina naš  DEJAN BALETIĆ je imao isti broj poena kao i drugoplasirani Sokolović  ali je po dodatnim kriterijumima zauzeo treće mjesto i bronzanu medalju.

Sve u svemu, brojan i uspješan nastup Dijagonala, koji  je uz malo veću prisebnost  djece  mogao završiti  još  bolje…

 

Podgorica, 28.april – 3.maj