Pionirska liga u šahu za 2014.godinu

Pobjednik ŠK  ”Osnovne i srednje škole” iz Pljevalja

Od 7-9 novembra u podgorickoj biblioteci ”Radosav Ljumovic” u organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore i sahovskog kluba ”Dijagonale” održana je Pionirska liga za 2014. godinu.

Takmicenje na kojem je nastupilo šest klubova iz Podgorice, Cetinja, Nikšica i Pljevalja u kojima igraju brojni državni prvaci uzrasta do 14 godina otvorila je Angelina Vukovic , predsjednica Šahovskog saveza Crne Gore.

Pobjednik takmicenja je  ŠK ”Osnovne i srednje škole” iz Pljevalja sa 8 mec poena koliko je imala i drugoplasirana ekipa OŠK ”Trebjesa” iz Nikšica (plasman je odredjen po dodatnim kriterijumima). Trece mjesto je zauzeo ŠK ”Omladinac-Buducnost” sa 7 poena, cetvrto ŠK  ”Dijagonale”, peto ŠK ”Crnogorac” i šesto OŠK ,,Mladost”.

Najbolji igraci po tablama su: Stefan Mandic (ŠK ”Trebjesa”) na prvoj tabli, Dario Alivodic (ŠK ”Dijagonale”) na drugoj , Vuk Miletic (ŠK ” Mladost”) na trecoj, dok su cak tri djevojcice imale isti broj osvojenih poena na cetvrtoj tabli (Emilija Vukanic, Teodora Mandic, Tijana Rakic).

Za najbolje ekipe i pojedince ŠSCG je obezbijedio pehare, medalje i diplome koje je urucila Radmila Miloševic, direktorica turnira.