Odigran prijateljski šahovski meč Dijagonale – Prosveta

U subotu, 20. Avgusta sa pocetkom u 11h u trznom centru Mall of Montenegro odigrao se prijateljski mec izmedju sahovskog kluba Dijagonale i sahovskog kluba Prosveta.
Domacin i organizator meca bio  je ŠK Dijagonale uz tehnicku pomoc Mol-a. Mec ce se igrao na 4 table po tempu sat ipo po igracu tj. tri sata za cijelu partiju.
Za Dijagonale  su  nastupili uglavnom mladi šahisti ovog kluba ponikli u njihovoj sahovskoj skoli a za novoformirani klub prosvetnih radnika igrali su iskusni sahisti – profesori.
U ovom zanimljivom i borbenom šahovskom sudaru dvije generacije pobjedu su odnijeli mladici iz Dijagonala rezultatom  3-1.

Rezultati po tablama:

1.    MK Goran Petrusic ( ŠK Dijagonale) – MK Velimir Jeknic (ŠK Prosveta)  1:0
2.    MK Drago Tomic (ŠK Prosveta) –  MK Danilo Tošic  (ŠK Dijagonale)  1/2
3.    MK  Miljan Gudelj (ŠK  Dijagonale) – MK Dragan Cadjenovic (ŠK Prosveta) 1:0
4.    Nebojša Kneževic,  I kat. (Prosveta)– Pavle Uljarevic, I kat. (ŠK Dijagonale) 1/2

Mecu su prisustvovali i predsjednici dva kluba Radmila Milosevic i Slobodan Savovic – predsjednika Opstinskog odbora sindikata prosvete Podgorice,  osnivaca šahovskog kluba Prosveta.

Dogovoreno je da ovaj mec bude tradiconalan s obzirom na razvijenu saradnju ŠK Dijagonale sa školama i školskom populacijom i prijateljske veze igraca dva kluba.

Ranije, tokom jula, održano je zatvoreno prvenstvo ŠK  Dijagonale na kojem je pobijedio mladi majstorski kandidat Danilo Tošic ispred nekoliko starijih suigraca iz kluba.
Drugi je bio MK Goran Petrušic a treci MK Dragan Bulatovic.

Sve ove aktivnosti su dio priprema kluba za nastup u Prvoj crnogorskoj ligi koja zapocinje 9. Septembra u Andrijevici.