O klubu

ŠAHOVSKI  KLUB  ”DIJAGONALE”

Osnivacica i predsjednica kluba je Radmila Miloševic.
Prostorije kluba u okviru kojeg radi i šahovska škola nalaze se u iznajmljenom prostoru u suterenu Poslovnog centra Krusevac na Rimskom trgu, bulevar Revolucije, u Podgorici.

Ženski šahovski klub ,,Dijagonale’’ osnovan je  07. 12. 2006. godine  i u narednih cetiri godine takmiceci se u crnogorskoj Premijer ligi za žene iskljucivo sa domacim mladim igracicama osvaja trece mjesto i bronzanu medalju u konkurenciji sa renomiranim ekipama za koje nastupaju poznate šahistkinje svetske klase poput Alise Maric, Pogonine, Ušenine, Kovalevskaje…

Muški šahovski klub ,,Dijagonale’’ pokrenut je u ljeto 2010. godine, na inicijativu polaznika sahovske škole ,,Dijagonale’’.
Sa svojom mladom ekipom klub se takmicio dvije godine u Drugoj muskoj crnogorskoj ligi zauzevsi visoko drugo odnosno trece mjesto…
Vec u sledecoj takmicarskoj godini (septembar – oktobar 2012.g.) mladi tim Dijagonala pojacan sa nekoliko iskusnijih igraca, ubjedljivo, bez ijednog poraza, pobjedjuje u nikad jacoj Drugoj ligi i plasira se u Prvu ligu!

,,Dijagonale’’ 2023. godine bilježi nastup u Premijer ligi Crne Gore, nakon sjajnog nastupa u prvoj ligi i plasmana u najelitniji rang takmičenja. 

(Tim Dijagonala koji je izborio plasman u Premijer Ligu Crne Gore).

ž