Liga osnovnih škola Podgorice u šahu za 2015.godinu

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog  grada Podgorica i Centar za razvoj šaha ,,Dijagonale”  u saradnji  sa  Narodnom  bibliotekom  ,,Radosav Ljumovic” organizuju  Ligu osnovnih škola Podgorice u šahu u subotu  18. aprila sa pocetkom u 10.00 casova.

Ligu u šahu pokrenuli  su  Sekretarijat  za sport  i  NVO  Centar za razvoj šaha ‘’Dijagonale’’ u aprilu 2004. godine.  Liga je u proteklih jedanaest  godina znacajno uticala na popularizaciju i razvoj šaha medju mladima u Podgorici i iznjedrila  citavu plejadu kadetskih i omladinskih prvaka Crne Gore i puno mladih šahista sa visokim šahovskim titulama i kategorijama poput:  Nemanje Vukcevic, Uroša Rašovica, Miljana Gudelja, Slavena Živkovica, Jovana Jovancevica,Lazara Lukica, Danila Tošica, Slavena Minica, Andreja Šukovica…  

Ucesnici Lige su i sada mnoge nade crnogorskog  i podgorickog kadetskog šaha Dario Alivodic, Marko Vuckovic, Saša Mijajlovic, Pedja Carapic, Jovan Kovacevic, Jana Katnic, Tijana Rakic, Andrija Pejovic, Darko Šukovic, Aleksandar Boljevic, Nemanja Vukovic , itd…

Ove godine za šahovsku ligu prijavilo se deset podgorickih osnovnih  škola. Takmicenje se igra na cetiri table (sa dvije rezerve),  po tempu deset minuta po igracu – Bergerov  sistem (svak sa svakim).         

Takmicenje ce suditi  Goran Vukadinovic, medjunarodni  sudija i  Željko Miljanic, nacionalni sudija.

Prijavljene ekipe dužne su organizatorima  prije pocetka takmicenja dostaviti  ovjeren takmicarski  karton sa fotografijama  svojih  takmicara i donijeti po dvije  šahovske garniture  i dva ispravna šahovska  sata.
Za prve tri ekipe Sekretarijat je obezbijedio  pehare i medalje koji ce biti uruceni  na zajednickom proglašenju  nakon završetka Lige u svim sportovima.

                                                                                                                                      

Izvršna direktorica:
Radmila Miloševic
NVO Centar za razvoj šaha ‘’Dijagonale’’