Još jedna uspješna godina polaznika šahovske škole Dijagonale

Polaznici šahovske škole Dijagonale pod rukovodstvom FIDE instruktora Radmile Milošević sa uspjehom su završili takmičarsku 2019. godinu.

Pionirska ekipa ŠK Dijagonale osvojila je prvo mjesto u jesenjem dijelu Pionirske lige pobjedama u nizu protiv ŠK ” Nikšić” ( 3,5 – 0,5 ), ŠK ”7 Oktobar” ( 4-0 ), ŠK ”Crnogorac” (2,5 – 1,5 ), ŠK ”Omladinac-Budućnost” II (3,5 – 0,5) i remijem sa pobjednicima lige ŠK ”Omladinac-Budućnost” I (2-2).

Odličnu igru prikazali su pionirke i pioniri Dijagonala u sastavu : Jana Katnić, Selena Zindović, Luka Drašler, Nikša Dragićević i Haris Muhotić. Medjutim, zbog bodovnog zaostaka u proljećnjem dijelu takmičenja ekipa se u ukupnom plasmanu morala zadovoljiti drugim mjestom. Rezerve su bili Viktor Kaludjerović, Pavle Šipčić i Milan Vetnić koji čekaju svoju priliku da zaigraju za ekipu Dijagonala na ovom takmičenju.

UKUPNI POREDAK:(Pionirska liga / 2019.)
1.OMLADINAC – BUDUĆNOST I17 poena
2.DIJAGONALE14 poena
3.NIKŠIĆ12 poena
4.CRNOGORAC10 poena
5.OMLADINAC-BUDUĆNOST II7 poena
6.7 OKTOBAR0 poena

Na Ubrzanom prvenstvu Crne Gore za mlade šahiste održanom nedjelju dana ranije medalje su osvojili : LUKA DRAŠLER ( I mjesto u grupi do 12 godina), NIKŠA DRAGIĆEVIĆ ( II mjesto u grupi do 10 godina) i SELENA ZINDOVIĆ ( III mjesto u grupi do 14 godina) uz zapažen nastup još nekoliko takmičara koji su bili blizu osvajanja medalje.

Pomenuti takmičari su osvajači medalja i na prvenstvu države po standardnom tempu za 2019. godinu kao i na Školskom kupu Crne Gore

Treba istaći i uspješnu godinu polaznice naše šahovske škole SELENE ZINDOVIĆ !

Pored odličnog nastupa za ekipu Dijagonala u Pionirskoj ligi, osvojila je više medalja na državnim takmičenjima, pionirska je prvakinja Crne Gore kao i pobjednica u grupi B na Evropskom školskom prvenstvu za 2019. godinu!

Pored ostalog imala je i uspješan debi u Prvoj seniorskoj muškoj ligi zabilježivši pobjedu za Dijagonale!